Prodaja bukovog peleta u Srbiji

Šta je pelet?

Pelet je revolucionarno, visokokalorično, obnovljivo biogorivo koje se dobija tako što se strugotina, tj. piljevina koja ostaje nakon obrade drveta, a čija je vlažnost prvobitno smanjena na određeni procenat, tehnološkim procesom melje, suši i presuje uz pomoć posebnih presa. Drvo koje je osušeno i dovoljno usitnjeno tada prolazi kroz peletirku koja sasvim usitnjava delove drveta i potiskuje ga u matricu. Pod uticajem temperature i pritiska oslobađa se lignin koji je prirodno vezivo i on formira prepozntljiv oblik peleta. U bukov pelet se tokom procesa pravljenja ne dodaju nikakva vezivna sredstva, hemikalije ili aditivi, pošto sam lignin pelet vezuje prirodno. Najbolja sirovina za pravljenje peleta bukva, a mi pravimo pelet samo od bukve!

Količina vlage u peletu je 8%, što mu omogućava veliku učinkovitost prilikom sagorevanja. Kontrola vlage, tj. odžavanje nivoa vlage u sirovini koja se koristi za pravljenje peleta, je veoma bitna stavka da bi se dobio kvalitetan pelet. Kao sirovina za pravljenje peleta može se koristiti ogrevno drvo, drvo iz šumskog otpada, piljevina, strugotina, kao i ostali otpad koji se dobija preradom drveta.

Pelet je cilindričnog oblika, prečnika oko 6 mm i dužine od 10 od 30 mm što ga čini pogodnim za transport i jednostavnim za punjenje ložišta peći koju koristite za grejanje vašeg doma ili radnog prostora. Prodaja bukovog peleta se vrši u vrećama od 15 kg i 1030kg, a za jednu grejnu sezonu prosečno domaćinstvo za grejanje potroši od 5 do 6 tona peleta.

Kontakt

Eko Step pellet d.o.o.
Srpskih vladara br. 3
12 300 Petrovac na Mlavi,
Srbija
+381 12 430-200
info@ekostep-pellet.rs

Kancelarija u Beogradu

Eko Step pellet d.o.o.
Ulica Vojvode Stepe 18
11 000 Beograd,
Srbija
+ 381 11 3980505
+381 62 307 018
info@ekostep-pellet.rs

Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa Politikom privatnosti .