Kvalitetan pelet - Standardizacija

Najčešce korišćeni obnovljivi izvori energije, nisu ni vetar, a ni solarna energije kao što se najčešće misli.

Zapravo, to je drvo. Ono se koristi u različitim oblicima: biomasa, piljevina i pelet. 1

Trend proizvodnje i prodaje peleta

Proizvodnja peleta raste iz godine u godinu, zahvaljujući biomasi koja je izvor čiste energije. Potražnja za peletom takođe raste iz godine u godinu, dok tradicionalni načini grejanja gube na značaju.

Na tržište peleta utiču politički, socijalni, i faktori okruženja koji čine da odnosi sa kupcima, dobavljačima i drugim saradnicima budu sve kompleksniji. Upravo zbog toga je u svim zemljama Evrope uvedena kontrola kvaliteta, odnosno standardizacija. 2

Eko Step Pellet proizvodi pelet od 100% bukovog drveta, te je standardizovan EN Plus A2 sertifikatom.

(Pogedaj sertifikate)

Uprkos tome što je potražnja za peletom prethodne godine u Evropi opala zbog nešto slabije zime, međutim Eko Step Pellet je zadržao isti obim proizvodnje.

Ttržište peleta je ugroženo događajima vezanim za Korona virus, jer postoji rastući trend zatvaranja fabrika koje se bave obradom biomase. Problem dakle, nastaje i u smislu logistike sirovina.3

Eko Step ima višegodišnju, stabilnu saranju sa preduzećem JP Srbijašume, kao dominantnim dobavljačem sirovine prve klase.

Sve ovo nam omogućava da svojim kupcima obezbedimo adekvatan proizvod, u odgovarajućim količinama, i da na tržištu peleta budemo jedna od vodećih kompanija. Naše zalaganje pretočeno je u kvalitet, koji se ogleda i u dodeli nagrade PKS - „Najbolje iz Srbije“ za 2019. godinu za uvođenje novog brenda, na šta smo veoma ponosni.

1 Foltynowicz - Pellet – a Key of biomass Energy,

2,3 Hawkins Wright – Forest Energy monitor

Autori:
Andrijana Denić
Nataša Milić

Kontakt

Eko Step pellet d.o.o.
Srpskih vladara br. 3
12 300 Petrovac na Mlavi,
Srbija
+381 12 430-200
info@ekostep-pellet.rs

Kancelarija u Beogradu

Eko Step pellet d.o.o.
Ulica Vojvode Stepe 18
11 000 Beograd,
Srbija
+ 381 11 3980505
+381 62 307 018
info@ekostep-pellet.rs

Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa Politikom privatnosti .