Energija je ženskog roda

Prisustvovanje EKO STEP PELLET-a konferenciji OIE “ Energija je ženskog roda”

U Beogradu 10. februara održana je konferencija pod nazivom “(Zelena) energija je ženskog roda” u organizaciji Udruženja Obnovljivih izvora energije Srbije (OIE), okupila više od 100 učesnika,  Eko Step Pellet kao član udruženja OIE je prisustvovao ovom dogadjaju.

Sama konferencija predstavlja završni deo projekta pod nazivom “Put do većeg učešća žena u sektoru OIE” u organizaciji Udruženja OIE Srbije uz podršku Ambasade Kanade. Cilj projekta jeste promocija žena koje rade u sektoru OIE, motivacija mladih devojaka da karijeru grade upravo u ovoj oblasti. U okviru ovog projekata održane su radionice, objavljeni su intervijui sa uspešnim ženama koje rade u sektoru OIE, sprovedeno je istraživanje o stavovima mladih žena o zelenoj energiji u Srbiji i realizovan je film “Ja sam žena i radim u sektoru OIE”.

Pomoćnica ministarke rudarstva I energetike Jovana Joksimović prilikom otvaranja konferencije istakla je da zelena energetska tranzicija je prilika da se afirmišu žene, da budu vidljive I da ih ima više na mestima gde se donose odluke.

Prema podacima Međunarodne agencije za obnovljivu energiju (IRENA), žene čine 32% radne snage u sektoru OIE.

Kratak video pregled čitavog događaja

Filmovi koji su premijerno emitovani na konferenciji

Ženska nežnost, ta čudna snaga koja, nevidljiva a svemoćna, živi u tim slabim stvorenjima, izbija iz njih u najrazličitijim oblicima, i stvara i rastvara živote i sudbine oko sebe.
– Jovan Dučić

Kontakt

Eko Step pellet d.o.o.
Srpskih vladara br. 3
12 300 Petrovac na Mlavi,
Srbija
+381 12 430-200
info@ekostep-pellet.rs

Kancelarija u Beogradu

Eko Step pellet d.o.o.
Ulica Vojvode Stepe 18
11 000 Beograd,
Srbija
+ 381 11 3980505
+381 62 307 018
info@ekostep-pellet.rs

Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa Politikom privatnosti .