Dečija nedelja u fabrici peleta

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, kompanija Eko Step Pellet doo  je 09. oktobra 2019. godine imala čast da ugosti 90 učenika trećeg razreda OŠ “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi.

Dečija nedelja se obeležava tradicionalni 30. put i povodom toga i ove godine naše kolege su otvorile vrata fabrike kako bi radoznalim mališanima omogućili da saznaju nešto novo.

U ovom obilasku đaci su imali priliku da se kroz igru upoznaju sa fabrikom i celokupnim načinom proizvodnje peleta, ekološkim značajem našeg proizvoda i njegove upotrebe, nauče nešto više o planskoj seči i obnavljanju šuma, vide tehnologiju i mašine na kojima se radi…

Nekoliko devojčica i dečaka sa svim peticama iz matematike imalo je priliku da udje u kabinu parkiranog utovarivača, dok su ostali koji su postigli uspeh u školi imali privilegije u nekim drugim aspektima ovog neobičnog putovanja.

Tokom obilaska se kroz otvorenu komunikaciju, neobuzdanu znatiželju  kao i dosta zrelijim načinom razmišljanja istakao dečak Prohor Mihailov koji je poreklom Rus i koji je odnedavno žitelj Petrovca na Mlavi. Prohor je izrazio želju da bude radnik/saradnik kada god bude imao slobodnog vremena, a kao razlog je naveo to da mnogo voli prirodu i da mu je sve u vezi proizvodnje peleta izuzetno zanimljivo. 

Još jedna zanimljiva stanica bilo je pojedinačno kao i grupno merenje trećeg razreda koje zajedno sa učiteljicama teži 3360kg.  Na kraju obilaska svi su dobili prigodne poklone i uzorke bukovog peleta za svoju učionicu. Medjutim, i EKO STEP PELLET je dobio poklon sliku koja je ručni rad bivše učenice škole.

Prema tradiciji, đaci su uz pomoć svojih učitelja kao i tima kompanije Eko Step Pellet imali tu privilegiju da u dvorištu ispred upravne zgrade posade tri stabla i na taj način podignu ekološku svest. Mališani su svakoj sadnici dali ime. Drvo koje su s oduševljenjem posadile devojčice zove se Jadranka uz objašnjenje da je to teta koja im je ulepšala grad i koja ih prima u goste. Dečaci su svoje nove drugare nazvali Fića i Ivan uz obrazloženje: “Fića je čika koji nas je lepo primio, ugostio i sve nam pokazao“, dok je treće stablo dobilo ime u čast direktora OŠ „Bata Bulić“.

Kontakt

Eko Step pellet d.o.o.
Srpskih vladara br. 3
12 300 Petrovac na Mlavi,
Srbija
+381 12 430-200
info@ekostep-pellet.rs

Kancelarija u Beogradu

Eko Step pellet d.o.o.
Ulica Vojvode Stepe 18
11 000 Beograd,
Srbija
+ 381 11 3980505
+381 62 307 018
info@ekostep-pellet.rs

Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa Politikom privatnosti .